Door ons enthousiasme kan het soms lijken alsof we zomaar wat doen, maar niets is minder waar. Een grondige analyse, strak proces en zorgvuldige voorbereiding zorgen ervoor dat we tijdens de begeleiding ons helemaal kunnen richten op wat de groep nodig heeft.


Bij onze analyse maken we gebruik van de inzichten die we hebben opgedaan tijdens ons eigen onderzoek bij lekker lopende teams. Het heeft ons een kijkvenster opgeleverd, waarmee we de situatie analyseren en op basis daarvan gerichte interventies ontwerpen. Dit kijkvenster noemen we ons balansmodel. Naast ons onderzoek is het gebaseerd op de volgende theorieën: Relation System Intelligence, Geweldloos Communiceren, Agile werk, DISC en Thema gecentreerde interactie. Het balansmodel werkt als een mengpaneel, samen met jou gaan we uitvinden hoe de schuiven moeten staan zodat het lekker gaat lopen in jouw team en organisatie!

Hard Fysieke omgeving Kort cyclus werken Haalbare doelen Fysieke omgeving Zacht Third identity Diversiteit Meesterschap Reflecteren Deep democracy Ruimte voor persoon Heldere organisatie

Daarnaast hebben wij een hele duidelijke werkwijze met onze klanten waar gezamenlijke verantwoordelijkheid en duidelijke rollen voorop staan.

  1. Bij een vraag/behoefte is de eerste stap een vrijblijvend en verkennend gesprek.
  2. Om gezamenlijk het proces in te gaan zal er een klik moeten zijn van beide kanten. De rolverdeling is duidelijk: de klant is verantwoordelijk voor de doelen en de inhoud, wij zijn verantwoordelijk voor het proces en de begeleiding. Dit zijn twee randvoorwaarden om een opdracht aan te nemen. 
  3. We maken een heldere opdrachtbeschrijving met de procesafspraken, de tijd- en geldinvestering. Na akkoord starten wij met de inhoud van de begeleiding.
  4. Tijdens de begeleiding hebben wij regelmatig evaluatiemomenten om voortgang en (wederzijdse) verwachtingen te bespreken.
  5. Aan het einde van de begeleiding volgt er een evaluatiemoment.

Lekker samenwerken?

 

Natuurlijk!